TILLÄGNAT JACOB GHAZI & ANDERS LISS

Kurder är en folkgrupp som huvudsakligen lever i delar av Iran, Irak, Syrien och Turkiet och detta område kallas ofta Kurdistan. Den etniska gruppens ursprung och dess relationer till historiska stater och namn är ovis och vida diskuterad.

Den kurdiska födan är en mängd olika frukter och grönsaker. Gurkor är speciellt vanliga. Lamm och kyckling är det primära köttet. Frukost är oftast typiskt platt bröd med honung, får eller buffel, yoghurt och ett glas svart te. Kryddade rätter serveras vanligtvis med ris eller platta bröd. Lamm och grönsaker är puttrade i en tomatsås för att göra en gryta detta brukar serveras med ris. Kurdistan har ett klimat som passar för druvor, granatäpplen, fikon och valnötter. Kurdiska honung har en tydlig ljus smak och säljs ofta med vaxkaka. Kurdistan tillverkar också mejeriprodukter från får och buffelmjölk. Kurderna gör många typer av kofta och kubba, dumplings fyllda med kött.

fråga mig inte varför jag skrev detta, ni kommer inte förstå :D tack för mig....peace

//R,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0